Полезно

семейна почивка на море в българияСемейна почивка на море в България
 

Откакто са отворени границите към света и българите имат възможност да пътуват до желани дестинации, все пак най-доброто място за семейна почивка на море си остава България. Страната ни се радва на голяма популярност и сред множество чуждестранни туристи – от Русия, Украйна, Молдова, Казахстан, Беларус, Англия, Германия, Полша, Румъния, Израел, Скандинавските страни и др. Българските морски курорти предлагат разнообразни възможности за пълноценна почивка и все още привличат хиляди туристи всяка година. Защо ние, българите, да пътуваме в чужбина, когато бихме могли да си организираме пълноценна и евтина семейна почивка на море в България? Още повече, когато чужденците предпочитат нашето море, нашите плажове и нашите курорти. Каква е тайната на успеха на България като привлекателна страна за почивка с деца?

В България има много морски курорти, като част от тях са изключително подходящи именно за семейна почивка. Към тях спадат курортите Албена, Кранево, Св. Св. Константин и Елена, Бяла, Елените, Свети Влас, Равда, Созопол. Благоприятният климат, оборудваните плажове, плиткото и чисто море, разнообразните възможности за интересни занимания и забавления превръщат семейната почивка на море в Бъргария в истинска наслада. Дори ако вашите деца са много малки, със сигурност ще успеете пълноценно да си починете, тъй като повечето хотели предлагат различни възможности като детски кътове и забавачници.

Който и български курорт да вземем, ще намерим множество варианти за настаняване – от съвременни хотели до апартаментни комплекси, вили и бунгала. Всичко зависи от това как дадено семейство разбира понятието „семейна почивка на море в България“ и от какво се нуждае най-много. Едни предпочитат настаняване на база „ол инклузив“, други търсят възможности за по-усамотена почивка сред природата, трети са готови на къмпингарски условия. Всеки български гражданин ще успее да намери това, което търси, тъй като българските курорти предлагат разнообразни варианти и възможности.

Достъпните цени за настаняване и изхранване в сравнение с други страни в чужбина, правят семейната почивка на море в България търсена и желана. Всяка година по българското Черноморие почиват стотици хиляди българи и чужденци. Много от чужденците дори си закупиха собствени апартаменти по морето, за да имат възможност да отмарят в България по всяко време. Семействата, които търсят евтина, но качествена почивка, избират българските курорти. През лятната ваканция отварят врати многобройните детски почивни лагери и станции, където вашите деца могат да прекарат лятото заедно със своите връстници, да се научат на самостоятелност и да укрепят имунитета си.
Съчетанието на морска почивка с разглеждане на забележителности е още една причина да организирате интересна и разнообразна семейна почивка на море в България. За целта са подходящи курортите, разположени около Несебър и Созопол, където децата ви могат да разгледат музеи, галерии, паметници, църкви, останки на крепости. Ако изберете семейна почивка в Албена или Кранево, бихте могли да разнообразите плажния отдих с посещение на Ботаническата градина и Аладжа манастир.