Недвижими имоти в стара загора от строител запазват стабилност

недвижими имоти в стара загора от строителТърсенето на недвижими имоти в Стара Загора от строител се повишава

Град Стара Загора е разположен в Южна България и е административен център на едноименната област. Има стратегическо географско положение, край града минава автомагистрала „Тракия“, която свързва столицата София с най-голямото българско морско пристанище Бургас. Край града има много туристически забележителности. Всичко това прави града стратегически център по отношение на икономиката, науката – с два университета, транспорта и административното обслужване, което се отразява и на търсенето на недвижими имоти в стара загора от строител. През последните години на пазара на недвижими имоти в града излязоха много нови предложения. Това се отрази многозначно на цените на недвижими имоти в Стара Загора от строител.

Недвижими имоти в Стара Загора от строител – къде

Тук основният въпрос е за какво ще бъдат използвани съответните недвижими имоти в стара загора от строител. Парцелите за жилищно строителство са разположени по цялата територия на града. Малки парцели могат да се намерят в идеалния и широк център. Те се освобождават най-вече когато се бутне стара сграда. Иначе свободните площи там са малко. Същото се отнася и за парцелите, предназначени за строителство на офиси, които отново се намират в центъра на Стара Загора. Парцелите за търговски обекти са различни. Някои от тях могат да се намерят в покрайнините на града и са предназначени за строителство на МОЛ-ове и големи хипермаркети. Други се намират в центъра и на тях се строят жилищни сгради, на първия етаж на които се намират търговски обекти, които са различни по площ и предназначение.

Предназначение на недвижим имот в Стара Загора от строител

Свободните площи за строителство в Стара Загора са сравнително малко, но винаги могат да се намерят такива, които да отговарят на изискванията на заинтересованите от придобиването им лица. През последните години градът стана център на търговията с автомобили втора употреба в страната. Тъй като разполагането на колите изисква относително големи площи, търговците на употребявани автомобили станаха основните двигатели на наемането или на закупуването на недвижим имот в стара загора от строител, особено в периферните райони на града, близо да главните пътища. Това до голяма степен стимулира търсенето на недвижим имот в стара загора от строител, прави цените предвидими и налага конкуренция между посредниците и фирмите за търговия с недвижими имоти да избират възможно най-конкурентната и предпочитана локация на съответния парцел.

Пазарът на недвижим имот в Стара Загора от строител – тенденции за развитие

Пазарът на недвижим имот в стара загора от строител ще следва плътно тенденциите на развитие на имотния пазар в града и в другите големи населени места в страната в следващите години, което означава плавно повишаване на цените и стабилно или по-силно изразено търсене и съответно предлагане. Тъй като потенциалните клиенти на такъв тип имот не разполагат с прекалено голям бюджет и нямат възможности да го увеличат, посредниците ще са стремят да подбиват бързото увеличение на цените на недвижим имот в стара загора от строител защото иначе ще рискуват да бъдат неконкурентноспособни на пазара.

Намерете изгодни обяви за недвижими имоти в стара загора от строител на: www.domaza.bg/недвижими_имоти_в_Стара_Загора_от_строител/
Подобни статии от този сайт