Продажбите на двустайни апартаменти Велико Търново растат

Двустайни апартаменти Велико ТърновоРъст в цените за двустайни апартаменти Велико Търново

Брокери на имоти отчитат сериозен скок в цените на жилищните имоти във Велико Търново, спрямо поскъпването във големите ни градове като София, Пловдив и Бургас. През миналата година квадратният метър жилищна площ се е продавал за средно 450 – 480 евро, докато през тази предлагането е за средно около 550 евро. Търсенето на двустайни апартаменти Велико Търново се увеличава.
 

Защо растат стойностите в офертите за двустайни апартаменти Велико Търново

Според специалисти в бранша, основната причина за поскъпването е нарасналите обеми ново строителство. То е скъпо, продава се на по-високи стойности, а от там се увеличава и цената на вторичен пазар. Много нови сгради се строят в момента в старопрестолния град, една голяма част от тях ще предложат апартаменти за купувачите още в началото на 2019 г. Факт е, че масово се търсят жилища ново строителство. В същото време расте и броят на хората, които планират покупка на подобно жилище с помощта на банков кредит. Изгодните условия на кредитните институции са привлекателни.
 

Харесваните квартали за покупка на двустаен апартамент Велико Търново

Колю Фичето и Картала са най-предпочитаните от великотърновци за живеене квартали. Проучване сочи, че Чолаковци е мястото, което събира най-малко гласове, не са много купувачите на жилища, насочващи погледа си натам. Акация и Варуша са също привлекателни квартали, апартаментите там са малко по-евтини в сравнение с най-тачените райони, но пък условията за живеене са добри.
 

Цените за двустайни Велико Търново

Двустайните поддържат най-висока цена на квадратен метър в сравнение с останалите видове жилища. Продават се за средно 600 евро/кв.м., като в централната част на града тази стойност е още по-висока, около 630 евро/кв.м.  Старата част на града е изключително интересна за града зона, там предлагането е изключително ограничено, а интересът е висок. Търсят се имоти предимно с инвестиционна цел, за отдаване под наем, а не за живеене. Най-евтините апартаменти с е намират в кв. Света гора.
 
Повече за предлаганите двустайни апартаменти във Велико Търново четете на: www.domaza.bg/двустайни_апартаменти_велико_търново/
 
 
Подобни статии от този сайт