Близо до работното място – изборът е апартамент в Бургас Акациите

Аапартаменти в Бургас АкациитеИзборът на апартаменти в Бургас Акациите, не е голям

Популярността на апартаментите в Бургас Акациите, ще се повишава

Кв. „Акациите“ се намира на юг от центъра на Бургас. Районът е малък с компактно разпределение. През квартала преминава основната градска магистрала – бул. „Тодор Александров“, който свързва Бургас с цялото черноморско крайбрежие на юг от града до границата с Турция. През летния туристически сезон шосето е много натоварено, затова почти всяка година то се разширява и модернизира, като се правят нови байпаси и кръстовища за облекчаване на трафика. В източната част на кв. „Акациите“ преминава и друга важна пътна артерия – ул. „Индустриална“. Това го прави сравнително лесно достъпен в посока север – юг, център - изход за Созопол, Южно Черноморие. В същото време районът не е много отдалечен от центъра на Бургас, като пътуването до там е сравнително бързо и комфортно заради многото превозни средства на градския транспорт, които преминават през района. Въпреки това апартаментите в Бургас Акациите,са все още подценявани и не се радват на заслужен интерес от страна на инвеститори и купувачи.

Строителството на апартаменти в Бургас Акациите – бъдещето на района

Строителният бум, който Бургас преживява вече над 15 години, ще продължи и през следващите десетилетия. Това се отнася за всички райони на града, независимо от вида на строителството там. Проектирането на сгради за апартаменти в Бургас Акациите, все още е затруднено поради спецификата на района – плътно застроен с къщи и промишлени сгради и практическо отсъствие на свободни парцели за строителство на жилищни кооперации. Това намалява конкурентоспособността на квартала по отношение на покупко-продажбата на апартаменти. С развитието на Общия устройствен план на община Бургас се предполага, че този проблем ще бъде отстранен, защото в кв. „Акациите“ много ясно ще бъде разпределено кой район за какъв тип строителство ще се използва. По този начин едно от основните преимущества на апартамента в Бургас Акациите, ще бъде примамливата му цена и стратегическата локация на квартала в Бургас.

Намирането на апартамент в Бургас Акациите – все още трудна задача

Квартал Акациите е застроен най-вече от еднофамилни сгради, главно къщи. Част от улиците са павирани, а на други асфалтовата настилка не е в най-добро състояние. Затова не е особено привлекателно място за живеене. През последните години в района се построиха някои нови кооперации, но все още търсенето и предлагането на апартаменти в квартала си остава слабо. Там се намира един от най-големите спортни комплекси на Бургас, включващ в себе си представителният стадион „Черноморец” и няколко затревени тренировъчни игрища. От години комплексът не се използва пълноценно за спортна дейност. Има също една професионална гимназия. Бургаският затвор също се намира недалеч от квартала. В периферията на района са ситуирани редица индустриални предприятия, тъй като тази част на Бургас е определена преобладаващо за промишлено строителство заради близостта на пристанище Запад и бургаската митница.

Близо до работното място – изборът е апартамент в Бургас Акациите

В района на кв. „Акациите“ работят заводи, които предлагат много работни места и то целогодишно, което е много важно за туристически град като Бургас. Недалеч е пристанището, също е крупен работодател. Множеството борси, магазини, работилници и микропредприятия набират работници и служители по всяко време на годината. Това е основната причина придобиването на апартамент в Бургас Акациите, да става все по-примамливо всяка година - не само като собственост, но и за наемане от страна на юридически лица и за правене на бизнес в района. Много от сградите там са относително стари и подлежат на капитален ремонт или на събаряне. Това ще отвори много нови парцели, които ще бъдат застроени с модерни промишлени и жилищни сгради. Трябва да се има предвид и конкурентната продажна и наемна цена на апартамент в Бургас Акациите. Това го прави още по-предпочитан, особено за по-големите инвеститори, които имат микробизнес и желаят развитие и подобряване на работната среда. Перспективата по отношение на апартаментите в Бургас Акациите, е добра. Необходимо е да се засили и инвеститорският интерес чрез масово подобряване на транспортната инфраструктура на комплекса.
 
Намерете изгодни обяви за апартаменти в Бургас Акациите, на: www.domaza.bg/апартаменти_в_бургас_акациите/
Подобни статии от други сайтове
Подобни статии от този сайт