Достигат ли обявените магазини за продажба в София Център

магазини за продажба в софия центърТърсенето магазини за продажба в София Център е активно

Цените в офертите за магазини за продажба в София Център се увеличават. Ограниченото предлагане на нови търговски площи движи цените нагоре. Свободните, подходящи за застрояване терени в централната част на града са все по-малко, поради което и новото строителство намалява, а предимно то е варианта за обогатяване на пазара на този тип имоти. Новопостроените кооперации са с такава архитектура, че партерните им етажи осигуряват варианти за изграждане на офис или магазин.
 

Защо се търсят офертите за магазини за продажба в София Център

Добре управляван търговски обект в рамките на центъра ще носи добра печалба. Хората, занимаващи с търговия, добре знаят това. И когато са установили точната локация, която е най-подходяща за съответния търговски обект, те много често обмислят вариант да преминат от наем към собственост. Има и друга категория купувачи, споделят впечатленията си брокери от големи агенции за имоти. Тава са хора със спестявания, за които търговията не представлява интерес като бизнес, но предвиждат закупуване на подходящо за това помещение, което в последствие да отдават. Наемите тук са високи, търсенето е активно и това е предпоставка за получаване на една много висока доходност.  
 

В офертите за продажба на магазини в София Център преобладават партерите

Партерните помещения са най-често срещани в обявите. Приземните етажи на блоковете, особено тези, които се намират на по-известните централни улици, са превърнати в малки или по-големи магазини. Бързата възвращаемост на вложените средства се подсигурява от големия човекопоток. В този смисъл атрактивни са магазините, разположени по улиците „Витоша“, „Леге“, „Съборна“ и „Граф Игнатиев“. И може би тук е мястото да споменем, че именно бул. „Витоша“ е най-скъпата търговска улица в страната ни.
 

Цените, които се поддържат в обявите за магазин за продажба Център София

2 200 евро/кв.м. – такава е средната цена, на която се продават търговските площи в централната част на града. Разбира се, тя зависи от много фактори. 40 квадрата на пресечката между „Позитано“ и „Витошка“ се оценяват на 180 000 евро. За 24 000 евро се продават 20 кв.м. необзаведено помещение на бул. „Дондуков“.
 
Пълна информация за предлаганите в София магазини за продажба намерете на: www.domaza.bg/магазини_за_продажба_в_софия_център/
Подобни статии от този сайт