Какво да изберем: къщи в Лозен или апартамент в София?

Къщи в ЛозенПокупка на къщи в Лозен: какви са предимствата?

 
При покупка на недвижими имоти хората нерядко се чудят какво да изберат: къща или апартамент? Съвременният пазар на недвижими имоти предлага голямо разнообразие от оферти. Ако пред вас стои дилемата за избор между апартамент и извънградска къща, и в частност къщи в Лозен, необходимо е да се вземат предвид много фактори, особености, предимства и недостатъци на всеки от тези жилищни обекти. Финансовите възможности са основният фактор за избор. Към днешна дата апартаментите представляват най-голям процент от всички сделки на пазара на недвижими имоти в сегмента „жилища“. Строителните фирми предлагат огромен брой възможности за всеки вкус и всеки бюджет. Когато се ориентирате в полза на апартамент, то пред вас се отварят повече възможности за избор на квартал, площ, етаж, вътрешно разпределение, инфраструктура и т.н.
 

Защо да изберем къщи в Лозен?

 
Село Лозен се намира в Софийска област и е населено място, което въпреки, че е кръстено като село, изпреварва в много отношения доста малки български градове. Например, тук има две детски градини и две училища, инфраструктурата е добре уредена, транспортът до София е редовен, което прави от Лозен приятно и комфортно място за живеене не само на възрастни хора, но и на млади семейства с деца в предучилищна и училищна възраст. Близостта на Лозен до столицата София (8 км) и до автомагистрала Тракия прави безпроблемно придвижването на местните жители. Като допълнително предимство може да бъдат изтъкнати планината Лозен и чистият въздух, споделят хората, които тук са отраснали. Все повече столичани се ориентират към покупка на извънградски къщи в търсене на спокойствие и чист въздух.
 

Къща в Лозен: предимства и недостатъци

 
Да живееш в селска къща е престижно и комфортно. Добрата екология е едно от най-важните предимства на селска къща или извънградска вила. Къщата е не само уединение от стреса и суматохата на големия град, но и място, където наистина може да създадете собствен дом. Тук може да проектирате гараж или работилница, басейн или собствена градина. И най-важното ─ да осъществите всичките си мечти за здравословен живот - чист въздух, живописни пейзажи близост до планината и красивата природа наоколо.
 

Покупка на къща в Лозен

 
Недостатъците при закупуването на селска къща са, че много от работите по обслужването на имота трябва да бъдат извършвани от вас самите. Вероятно сте наясно колко време, сили и средства отнема една къща, дори ако в нея не се живее целогодишно, а какво остава за къща, закупена с цел постоянно обитаване? Възможната липса на развита инфраструктура и социални услуги в района, където планирате да купите или построите къща, не са чак толкова голям проблем при наличие на собствено превозно средство. Единствен проблем може да са липсата на асфалтирани пътища или несвоевременно почистване на сняг през зимата.  Това особено касае хората, които искат да си купят къща в Лозен, а работят в София или децата им учат в столицата. Търсите изгодни къщи в Лозен? Разгледайте офертите, публикувани в портала за имоти www.domaza.bg/къщи_в_лозен/
 
Подобни статии от други сайтове
Подобни статии от този сайт