Квартира в София вилно зона Бояна – правилният избор

София вилно зона БоянаЗащо квартири в София вилно зона Бояна са привлекателна инвестиция

Кв. „Бояна“ се намира в най-южните граници на столицата София, непосредствено да планината Витоша и южната дъга на околовръстния път, основна градска магистрала на София. Районът винаги е бил предпочитан за живеене заради отдалечеността си от центъра на столицата, чистия въздух, богатата естествена зеленина, ниското строителство и обширните незастроени площи. Затова и квартири в София вилно зона Бояна винаги са били привлекателна инвестиция макар тяхното отдаване да започна едва преди 15 години. Все още районът предлага ограничено количество квартири, с изключение на тези в затворените апарт комплекси на север от квартала и единични жилищни кооперации, които се строят на различни места в „Бояна“.

Квартири в София вилно зона Бояна – бъдещето е пред тях

Отдаването на квартири в софия вилна зона бояна тепърва ще се развива с бързи темпове и ще догонва другите атрактивни за инвестиции в недвижими имоти райони на столицата. Много високата цена на земята на строителство в квартала засега не позволява на инвеститорите да реализират напълно проектите си по отношение на строителството на жилищни кооперации, тъй като апартаментите в тях са относително по-евтини в сравнение с комплексите от затворен тип или луксозните къщи например. Ето защо към момента в кв. „Бояна“ се предлагат най-вече къщи на много високи цени – едни от най-високите в България. Въпреки активното търсене от страна на потенциалните клиенти на квартири в софия вилна зона бояна тяхното предлагане си остава слабо, което допълнително вдига цените им.

Как да изберем квартира в София вилно зона Бояна

 Кв. „Бояна“ е относително голям по площ и се простира от околовръстния път до първите гънки на Витоша на юг. Във всеки един район може да се открие подходящ апартамент за закупуване или наемане. Квартира в софия вилна зона бояна може да се наеме най-вече в по-равнинната част на квартала на север, където има много свободни площи за застрояване. През последните години там изникнаха много жилищни комплекси от затворен и открит тип, които предлагат и наеми на конкурентни цени. Предстои развитие на инвестициите в тази насока, а това предполага и излизането на още предложения на пазара.

Квартира в София вилно зона Бояна – правилният избор

В кв. „Бояна“ на практика отсъства старото панелно строителство и вариантът за квартира в софия вилна зона бояна е единствено жилище в новопостроена сграда пред последните десетина години. Това има всички свои преимущества и осигурява комфорт и удобство в един район с висок стандарт на живот. Квартира в София вилна зона Бояна осигурява на собствениците си спокойствие и сигурност, живот в естествена среда, близо до природата и редица исторически забележителности. Добите транспортни комуникации на квартала с центъра на София, наличието на много магазини от всякакъв тип, спортни съоръжения, детски площадки, учебни и здравни заведения и места за отмора и развлечение правят квартира в софия вилна зона бояна още по-желано място за живот главно на млади хора и семейства, които ценят времето и средствата си.

Намерете изгодни обяви за квартири в софия вилна зона бояна на: www.domaza.bg/квартири_в_софия_вилна_зона_бояна/
Подобни статии от други сайтове
Подобни статии от този сайт