Предлагането изпреварва търсенето на квартири във Видин без посредник
 

квартири във видин без посредникНе е голямо търсенето на квартири във Видин без посредник

Видин се намира в Северозападна България, на брека на река Дунав. Разположен е на близо 200 км от София и само на 50 от сръбския Брегово. Градът е първото голямо пристанище в България. Заради големият процент безработица именно в този район, от години хората почти не купуват жилища, а се пренасочват към други градове, в които трудовият пазар е по-стабилен. Днес обаче, брокери от крайдунавския град съобщават, че пазарът на имоти в града се е раздвижил – има търсене, но не е голямо. Хората по – често наемат квартири във Видин без посредник, отколкото да купуват имоти.
 

Какви квартири във Видин без посредник се търсят

Ако в останалите по – големи градове на страната търсенето на квартири е съсредоточено към двустайните и тристайни апартаменти, то във Видин клиентите се ориентират към маломерните жилища – гарсониери и двустайни. Те се наемат предимно от  млади семейства, които искат да се отделят от родителите си, докато спестят за собствен дом или от хора, които са намерили работа в града. Имат малко пари, вземат банков кредит и купуват. Купуват и тези, които имат работа и остават в града. Хората се обръщат към оферти за квартири без посредник. След като се избегнат комисионните на брокерите, месечната цена на жилището излиза доста изгодна.
 

Квартира във Видин без посредник, на каква цена

 
Най-достъпни са жилищата във видинските квартали Бонония, Крум Бъчваров и Гео Милев. С най-високи цени остават имотите в квартали като Калето. Цените на жилищата са средно между 200 и 300 лева за двустайните. Има и обяви, чиято цена не е посочена, а се казва след като клиента отправи запитване. Тази практика дава възможност на собственика да намаля цента при интерес на наемателя.
 

Квартира във Видин без посредник, прогнози на брокери

Пазарът на недвижими имоти във Видин се е свил, в това число и на наемите. Но брокери очитат, че се забелязва раздвижване при огледите, което обещава след време и повече сделки. Според тях, ако ако в града се създадат нови работни места, то ще има раздвижване и на имотния пазар. Необходимо е и държавна стратегия за  Северозапада. Изграждането на нова, модерна инфраструктура – широк и удобен път до София, нова жп линия, ще променят значително икономическото състояние на региона. 

http://www.domaza.bg/квартири_във_видин_без_посредник/
Подобни статии от този сайт